HABERLER

Masaj Teknikleri Nelerdir?

Masaj Teknikleri Nelerdir?
  • Tarih: 03 - Haziran - 2020

Genel hatlarıyla özelliklerinden bahsettiÄŸimiz masaj uygulaması elbette her insan için faydalıdır. Ancak amacına uygun ÅŸekilde yapıldığı sürece iÅŸe yaramakta ve tedavi edici olmaktadır. Bunun için de farklı masaj teknikleri geliÅŸtirilmiÅŸtir.

Dünya genelinde bilinen baÅŸlıca masaj teknikleri ÅŸunlardır;

Akubası Tekniği

5000 yıl öncesinde Çinliler tarafından keÅŸfedilen bu yöntem, günümüzde akupunkturun iÄŸnesiz biçimi olarak tarif edilebilir. Enerji kanallarına parmak ile baskı uygulanır ve bu noktalardan vücudun diÄŸer bölgelerine doÄŸrudan bir enerji akımı saÄŸlanır. Neticesinde de rahatlama hissi ortaya çıkar.

Aromaterapi TekniÄŸi

Tedavide amaç gençleÅŸtirmektir. Bitki özlerinin yaÄŸlarından faydalanılarak uygulanmaktadır. Eski dönemlerde Antik Mısır, Hindistan gibi bölgelerde uygulanmış olan bu teknik günümüzde de stresi azaltmak, genel bir rahatlık vermek için uygulanmaktadır.

Sandalye Masajı

Ortalama olarak 10 ila 20 dakika arasında süren bir seans ile rahatlama saÄŸlar ama bu teknik sadece ihtiyaç duyulduÄŸunda uygulanmaktadır. Özel bir sandalye üzerinde tamamen giyinik biçimdeyken uygulanır.

Derin Doku TekniÄŸi

Vücutta bulunan derin kaslara ulaÅŸmayı hedefleyen bu yöntem, belli alanlara uygulanabilir. TekniÄŸin amacı kasların toksinlerden arınmasını ve hafiflemesini saÄŸlamaktır.

Sıcak Taş Tekniği

Isıtılmış faydalı taÅŸlar, vücutta çeÅŸitli bölgelere yerleÅŸtirilir. Küçük küçük baskılara uygulanarak taÅŸların yerlerinin deÄŸiÅŸtirilmesi ile tedavi tamamlanır.

Refleksoloji TekniÄŸi

Ayakların, vücudun aynası olduÄŸunu birkaç kere duymuÅŸ olabilirsiniz. Refleksoloji masajı, bu noktadan çıkmıştır ve Uzak DoÄŸu geleneksel tıbbının deÄŸiÅŸilmez bir parçası olmuÅŸtur. Bu masajda ayak tabanından belli noktalara bası uygulanmaktadır. Ayak tabanında bulunan her bir nokta, vücutta belli organ ve dokuları temsil etmektedir.

Refleksoloji, bir tür denge masajıdır ve kiÅŸinin kendini fiziksel, duygusal, ruhsal olarak iyi hissetmesini saÄŸlamaktadır. KiÅŸinin ayağındaki belli noktalara verdiÄŸi tepkilere göre sorunlar tespit edilerek onarılmaya çalışılmaktadır. Yaklaşık 30 dakikadır ve ayaktan baÅŸlayarak tüm bölgelere, organlara ve sistemlere karşılık gelen refleks noktaları üzerine odaklanılmaktadır. Kadın, çocuk ve yaÅŸlılar olmak üzere birçok önemli etkisi vardır.

Spor Masajı

Genellikle spor aktivitelerinin öncesinde ve sonrasında kısa süre uygulanan bir tekniktir ve kasları harekete geçirerek performansın iyi geçmesi hedeflenir. EsnekliÄŸi artırması bakımından sakatlıkların önüne geçmekte de etkilidir.

Ä°sveç Masajı

1820 yıllarında Ling’in keÅŸfettiÄŸi geleneksel bir masaj türüdür. ÇeÅŸitli antik tekniklerin araÅŸtırılması neticesinde keÅŸfedilen teknik, ilk modern masaj tekniÄŸi olma özelliÄŸini taşır. Cilde uygulandığından reaksiyon göstererek tüm vücuda yayılması ile bilinir.

Thai Masajı

Çok eski tekniklerden bir tanesidir ve Buda zamanından günümüze ulaÅŸmıştır. Belirli noktalara baskı uygulanarak enerji akımı saÄŸlanır. EsnekliÄŸi artıran, stresi azaltan ve hatta iç organları uyaran bir teknik olma özellikleri ile bilinir.

Selülit Masajı Teknikleri

Kadınların en büyük problemi, selülitlerdir. Dolaşım bozukluÄŸundan kaynaklanan selülit, kan ve lenf dolaşımındaki bozukluk, yaÄŸ dokusundaki artış yüzünden biriken toksik maddelerden oluÅŸmaktadır. DoÄŸru masaj ile kan ve lenf dolaşımı harekete geçirilerek, dokulara taze oksijen gitmesi saÄŸlanmaktadır.

Derialtı kan dolaşımını iyileÅŸtiren masaj, damarların çapının daraltılması ve kanın bacaklardan düzenli olarak akmasını saÄŸlamaktadır. Dolaşımın yeniden düzenlenmesini, hücrelere daha iyi oksijen gitmesini ve toksik maddelerin vücuttan atılmasını masaj ile mümkün olmaktadır. Bunun için iki tür masaj tekniÄŸi kullanılmaktadır.

Selülit masajlarının ilki, dolaşımdır. Bu masajda, derialtı kan dolaşımı aktif hale getirilerek, dokunun canlanması saÄŸlanmaktadır. Kanın bacaklardan göÄŸse doÄŸru gitmesindeki sorunlar giderilmektedir. Belirli noktalara parmakla bastırılarak lenfatik düÄŸümlere doÄŸru hareket ettirildiÄŸi bilinmektedir.

Ä°kinci masaj ise lenfatik drenaj masajıdır. Lenf bezlerine uygulanan bu masaj ile kan dolaşımı hızlandırılarak vücuttaki ödem ve toksik maddelerin dışarı atılması saÄŸlanmaktadır. Lenf dolaşımı üzerinde etkili olan masaj, ilgili sistemin elle yönlendirilerek bloke olan lenf sıvısının serbest akımı saÄŸlanmaktadır.